Şeker içeren gıdalar her zaman ulaşabileceğimiz türden gıdalar.Hatta öyle ki üzüldüğümüz zaman da mutlu olduğumuz zamanda ikram edilen gıdalarda mutlaka kendine bir yer bulurlar.Kek,kurabiye,çikolata,helva,baklava,sütlaç vb. bunlardan bir kaçı.Bu besinler yüksek karbonhidrat ve yağ içeriğiyle bol kalorili nadiren ve/veya kontrollü tüketilmeli.Tüketim haftada 1 i geçmemeli.Tüketim sonrası öğünlerde yapılandırmalar yapılmalı,nasıl mı? 3 püf nokta vereceğim:
1. ADIM : Şeker içeriği yüksek gıdalar yendikten sonra barsak mikrobiyotamızda iyi bakterilerin sayısında azalma olabileceğinden probiyotik içeriği yüksek besinler tüketin.Yoğurt,Kefir ,Ayran ,Peynir,Keçisütü probiyotik gıdaların başında gelir.Boza,şalgam ,lahana ve salatalık turşusu da probiyotik gıdalardandır.Eğer tüketme şansımız zamanımız yoksa eczaneden probiyotik bakteri çeşidi bol bir kapsül ya da şase alın.
2.ADIM : Tatlı gıda yendikten sonraki öğünü mutlaka proteinden ve liften zengin besinlerden seçin.Örneğin Ton balıklı salata,tavuk ızgara,peynirli salata,kurubaklagil salatası,etli sebze yemeği ,etlikurubaklagil yemeği ,ızgara balık+ salata ,yumurta salatası ,mantarlı,ıspanaklı omlet gibi.
3.ADIM : Tatlı gıda yediğiniz gün kendinizi düşünsel anlamda medite edin.Yapmış olduğunuz davranışa dışardan bir göz gibi bakın,davranışınızı kabullenin onunla kavga etmeyin,sahiplenin ve kendinizi bağışlayın,affedin ve rahatlayın.Bilinçaltınızın sizi sürekli yargılayan suçlayan telkinlerine kulaklarınızı kapatın,derin bir nefes alın ve verin,bunu yaparken nefesinizi lütfen takip edin ve rahatlayın ,üzerinizdeki tüm ağırlıkların azaldığını ve nefes alıp verdikçe daha da rahatladığınızı farkedin.Bu uygulamayı istediğiniz zaman sonlandırabilir veya devam edebilirsiniz.
Kalın sağlıcakla…….
Comments